TOP 5 PLANTEN VOOR SLAAPVERBETERING - Happy days with Noa
418
post-template-default,single,single-post,postid-418,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1400,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode_disabled_responsive_button_padding_change,qode-theme-ver-21.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive,elementor-default

TOP 5 PLANTEN VOOR SLAAPVERBETERING

Geregeld heb ik last van rusteloosheid tijdens het slapen. Ik kom moeilijk in slaap, slaap licht en ben over het algemeen vroeg wakker. Een slapeloze nacht eist ontzettend veel energie en bovendien word je er niet vrolijker van als je de volgende dag weer keihard moet werken. Je zult het niet geloven, maar bepaalde planten kunnen ervoor zorgen dat je beter in slaap kunt komen. De hieronder genoemde planten bezitten een kalmerend effect. Lees dus zeker verder als jouw nachtrust ook aan verbetering toe is. 

Aloë Vera  

Aloë Vera is al een bekende plant in de geneeskunde, de plant wordt voor vele doeleinden gebruikt. Zo is Aloë Vera een natuurlijke genezer voor bijvoorbeeld brandwonden en ontstekingen. Naar mijn mening is de meest bijzondere werking van deze plant; het verbeteren van een verstoorde nachtrust. De plant zorgt er namelijk voor dat de lucht in je slaapkamer wordt gereinigd. Als er te veel giftige stofjes in je huis rondzweven, krijgt de plant zelfs bruine randen. Mocht je ooit nog een insectenbeet hebben dan kan je de gel van de bladeren (als je deze opensnijdt) gebruiken voor insectenbeten. Tot slot is deze plant zeer geschikt voor in mijn kamer, omdat ik altijd mijn planten water vergeet te geven. Deze plant is zowat onsterfelijk, je moet wel hele gekke dingen doen om deze plant dood te laten gaan. Voor mij dus ideaal en functioneel!

Lavendel 

Zelf ben ik een enorme fan van lavendel, ik vind de geur heerlijk en de plant ziet er ook kleurrijk uit. De geur van lavendel zorgt ervoor dat je hartslag en bloeddruk lager worden, hierdoor raak je sneller ontspannen en val je dus sneller in slaap. Lavendel beperkt daarnaast ook de aanmaak van cortisol. Cortisol staat ook wel bekend als het stresshormoon. Echter is aangetoond dat de geur van lavendel voor het in slaap vallen beter werkt bij vrouwen dan bij mannen. Dus mannen opgelet; jullie kunnen beter voor een andere plant gaan uit dit rijtje…

Jasmijn 

Jasmijn is een exotische plant, ik vind het persoonlijk een hele mooie plant. De plant heeft een kalmerend effect op het lichaam en op de geest. Uit onderzoek is gebleken dat de geur van Jasmijn ervoor zorgt dat je angst makkelijker onder controle kunt houden. Dit fenomeen zal de kwaliteit van je slaap verbeteren, omdat je hierdoor minder rusteloos bent. Zet een Jasmijn op je nachtkastje en je zult gegarandeerd gemakkelijker ontspannen en hierdoor beter in slaap vallen. 

Klimop

De Klimop is bij de meeste hoogstwaarschijnlijk bekend als de plant die tegen huizen aangroeit. Echter kan je deze plant ook eenvoudig in huis bewaren. Klimop absorbeert net als Aloë Vera schadelijke stoffen en is daardoor enorm geschikt om de luchtkwaliteit van jouw slaapkamer te verbeteren. Verder vermindert klimop schimmel in de lucht met maar liefst 94%. Deze plant is dus uitermate geschikt om de luchtkwaliteit in jouw kamer te verbeteren en staat daarmee garant voor een verbeterde nachtrust. 

Sansevieria 

Dat planten overdag zuurstof aanmaken, is algemeen bekend. Deze plant maakt echter in de nacht nog meer zuurstof aan dan overdag. De plant is hierdoor dus enorm functioneel om de luchtkwaliteit van jouw kamer in de nacht te verbeteren. Het verhoogde zuurstofgehalte in jouw kamer door de Sansevieria zorgt er dus voor dat jouw ademhaling verbeterd kan worden en je dus rustiger zult slapen. Net als de Aloë Vera moet je wel heel wat doen om deze plant dood te krijgen. Voor degene onder ons met iets minder groene vingers, is deze plant dus enorm geschikt. 

Planten hebben dus een zeer functionele werking in jouw slaapkamer. Daarnaast creëren ze veel sfeer en ruiken een aantal van deze planten ook nog eens enorm lekker. Ik zou zeggen; op naar de plantenhal en zorg ervoor dat je deze top 5 geneeskrachtige planten in huis haalt!

Geen reactie's

Geef een reactie