TIPS VOOR EEN VERBETERDE WEERSTAND - Happy days with Noa
443
post-template-default,single,single-post,postid-443,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1400,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode_disabled_responsive_button_padding_change,qode-theme-ver-21.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive,elementor-default

TIPS VOOR EEN VERBETERDE WEERSTAND

Ongeplande, tot in de vroege ochtenduren durende, feestjes, vakanties naar Mallorca of Albufeira of een enorme drukke werkweek. Deze activiteiten zorgden er bij mij vroeger voor dat ik zeer zeker was van een griepje en twee dagen minstens ziek op bed lag. Lang was mijn weerstand belabberd en dat terwijl ik gezond eet, veel sport en veel slaap. Na een aantal bloedtesten bij de dokter te hebben gedaan, kwam er maar geen resultaat uit. Ik had geen tekort aan vitaminen en ik moest het er maar mee doen ‘dat de een nou wat vaker ziek is dan de ander.’ Ik baalde hier enorm van en sprak steeds meer mensen die mij vertelden hier ook last van te hebben.

Daarom hier een aantal handige tips op een rijtje, waarmee jij jouw weerstand aanzienlijk kan verbeteren. Hopelijk zal het jou ook helpen om lekkerder in je vel te zitten en minder vaak ziek te zijn. 

– Eet gezond – Kies je de laatste tijd wat vaker voor een kapsalon, een goed belegde burger of een heerlijk portie friet? Minder deze ongezonde maaltijden dan en je zult snel resultaat merken. Een gezond voedingspatroon is belangrijk voor een goede weerstand. Ongezonde maaltijden bevatten gewoon simpelweg minder vitamines en minderalen. Mocht je nou iets ongezonder eten dan een gemiddeld persoon, overweeg dan eens om vitamine C bij te slikken. Deze vitamine staat bekend om de positieve werking op het afweersysteem.

– Neem voldoende rust en ontstress – Veel mensen beseffen zich niet dat ontspanning net zo belangrijk is als sporten. Stress en oververmoeidheid hebben een zeer negatieve werking op je afweersysteem. Ziekteverwekkers maken minder kans, wanneer je uitgerust bent. Een goede nachtrust is natuurlijk belangrijk, echter kan mediteren ook een bijzonder goede werking bieden voor een verbeterde weerstand. Er zijn enorm veel studies die al hebben bewezen dat mediteren enorm veel gezondheidsvoordelen biedt. Er zijn veel apps waarmee je heel eenvoudig een paar minuutjes per dag kan mediteren.

– Vitaminen en mineralen – Deze zijn onmisbaar voor ons. Ondanks dat deze aanwezig zijn in verschillende voedingsmiddelen, is het toch moeilijk om de juiste hoeveelheden van elk genoeg binnen te krijgen. Het bij slikken van verschillende vitaminen is daarom helemaal niet raar, sterker nog; dit is misschien zelfs wel verstandig. Let op: vitaminen zijn een aanvulling op je dagelijkse voeding, dus geen vervanging. De vitaminen die vooral geschikt zijn voor een verbeterde weerstand zijn: Vitamine A, Vitamine B6, Vitamine B11, ook wel bekend onder de naam foliumzuur, Vitamine B12, Vitamine C, Vitamine D, Koper, Seleen, IJzer en Zink 

– De WIM-hof methode – Koud douchen en het dagelijks toepassen van ademhalingstechnieken. Het is de manier om je weerstand te verbeteren. Op één van mijn vorge blogs lees je alles over deze eenvoudig toepasbare methode. Ik ben van het koude douchen gaan houden en kan oprecht niet meer zonder. Het is een kleine handeling die je in je systeem moet krijgen, maar als die er eenmaal in zit dan zal je verbaasd zijn over de gezondheidsvoordelen die het je oplevert.

– Drink voldoende – Ook dit klinkt weer als een eenvoudige tip, maar toch zijn er nog te veel mensen die niet voldoende drinken. Het is ook heel eenvoudig om te vergeten en daarom zijn er simpele apps die jou een herinnering sturen om een glas water te drinken. Drink elke dag 1,5 à 2 liter water. Je obstipatie, weerstand en huid zullen enorm verbeteren. Je zal meer energie hebben en lekkerder in je vel gaan zitten.

– Gebruik de natuurlijke bijenproducten van Bee & You – Je zult er versteld van zijn hoeveel verschillende gezondheidsvoordelen de natuurlijke bijenproducten van Bee & You jou bieden. Op mijn laatste blog lees je alles over propolis, bijenbrood en koninginnengelei. De werking hiervan is zeer interessant, dus lees vooral wat deze producten jou kunnen bieden. 

Ik hoop dat ik je met deze eenvoudige tips heb kunnen helpen en inspireren om een verbeterde weerstand te verkrijgen. Laat vooral in de reacties weten of er een tip tussen zat die je gaat uittesten en of je voor mij nog een goede tip hebt!

-XXX-

Geen reactie's

Geef een reactie