Propolis, Bijenbrood en Koninginnengelei wat zijn dit voor producten en waar zijn ze goed voor? - Happy days with Noa
430
post-template-default,single,single-post,postid-430,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,ajax_fade,page_not_loaded,,no_animation_on_touch,qode-title-hidden,qode_grid_1400,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode_disabled_responsive_button_padding_change,qode-theme-ver-21.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive,elementor-default

Propolis, Bijenbrood en Koninginnengelei wat zijn dit voor producten en waar zijn ze goed voor?

In samenwerking met Bee & You heb ik een uitgebreid vakantiepakket verkregen ter waarde van 75 euro. Dit pakket is momenteel met 20% korting afgeprijsd van €93,75,- naar €75,-. Verder krijg je bij inschrijving 10% korting op je eerste bestelling. Hopelijk ben je na het lezen van dit artikel net zo enthousiast over propolis en het prachtige bedrijf Bee & You, als ik. 

Bee & You

Bee & You is in 2013 opgericht door biologen, bijenteelexperts van de Technische Universiteit Istanbul, chemici, voedingsdeskundigen en landbouwingenieurs. De producten, worden met de nieuwste kennis, technologieën en apparatuur, verwerkt en verkregen. De missie van Bee & You is om bijzondere en kwalitatieve bijenproducten te ontwikkelen afkomstig uit Anatolië (schiereiland in het uiterste westen van Azië). Bee & You streeft ernaar om soort specifieke bijenteelt en alternatieve bijenproducten te creëren. 

De bijenproducten worden allen door dit kleine, functionele organisme geproduceerd!

Wat biedt Bee & You jou?

De site is opgedeeld in verschillende categorieën; familiepakket, honing, propolis en for kids. Bee & You biedt een aantal verschillende pakketten aan die geschikt zijn voor families, waarbij de prijs lager uitvalt dan wanneer de producten apart zouden worden besteld. Verder biedt Bee & You natuurlijk honing aan in allerlei verschillende varianten. De honing is zoal verkrijgbaar in de smaken pistache, cacao, hazelnootcocos en cocos. Zelf heb ik honing mogen ontvangen in de vorm; bijenbrood en propolis koninginnengelei rauwe honing. 

Bijenbrood, heb jij er weleens van gehoord? Ik had er persoonlijk nog nooit van gehoord. Echter is dit product enorm goed voor je, waarom er dan nog zo weinig informatie over bekend is, vond ik zeer verrassend. Bijenbrood is een natuurlijk product dat bijen verzamelen uit de pollen van bloemen. Dit product bewaren de bijen vervolgens in een lege cel in de bijenkorf in de buurt van het broednest. Vervolgens nemen de huisbijen het verdere werk over. Zij mengen de pollen met klierafscheidingen en honing en kneden en stampen deze mix vervolgens vast in de cellen. Ter conservering van de cellen, worden deze afgesloten met een laagje honing. De pollen ondergaan in de cellen een merlkzuurfermentatie en dit eindproduct kan bijenbrood worden genoemd. Bijenbrood bevat veel mineralen, aminozuren, vitamens, eiwitten, koolhydraten, lipiden, fenol en flavonoïden. Bijenbrood is heel waardevol voor de mens en biedt ons een aantal goede voordelen:

 • Vermindert de symptomen van de menopauze
 • Remt de eetlust met maar liefst 20% en is hiermee een goed afslankmiddel
 • Stimuleren van de vertering
 • Ondersteunt het urogenitaal systeem, in het bijzonder de prostaat.
 • Versterkt het immuunsysteem
 • Verbetert het concentratie-, prestatie- en leervermogen
 • Verbetert de vetstofwisseling
 • Versterkt het zicht
 • Ondersteunt de lever

Bijenbrood kan direct geconsumeerd worden of gemengd worden met voedsel zoals melk, yoghurt en vruchtensap. De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid bijenbrood is 6-12 stuks voor volwassenen.

Propolis Koninginnengelei Rauwe Honing & Bijenbrood

Verder heb ik ook een potje propolis koninginnengelei rauwe honing mogen ontvangen. Ook hiervan verbaasde ik mij over de gezondheidsvoordelen die dit product ons biedt. Koninginnengelei is de levensbron van nakomelingen van en de bijenkoninginnen zelf. De nakomeling van de bijenkoningin, wordt hier na de geboorte mee gevoed en wordt hiermee twee keer zo groot als andere beien. Werkbijen voeden zich met een andere soort gelei en worden ongeveer 45 dagen oud, koninginnenbeien die zich voeden met de koninginnengelei worden ongeveer 5 tot 7 jaar oud. Dit verschil toont al aan dat koninginnengelei duidelijk anders is opgebouwd dan het product waarmee werkbijen zich voeden. Dit klopt ook! Koninginnengelei bevat namelijk 10-HDA, dit is een specifiek organisch zuur waarvan is aangetoond dat het vele gezondheidsvoordelen biedt;

 • Versterkt het immuunsysteem
 • Verbetert energie en immuniteit
 • Verhoogt de kwaliteit van sperma en eieren voor de vruchtbaarheid
 • Verhoogt de natuurlijke collageenproductie voor een jonge en gezonde huid
 • Verhoogt de collageensysthese voor een gezonde huid

De honing kan direct geconsumeerd worden of worden gemengd met voedsel zoals melk, muesli en/of yoghurt. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is ten minste een volle theelepel, bij voorkeur tussen de maaltijden of 30 minuten voor het sporten. 

De prachtig verzegelde potten van Bee & You

Wat is propolis en waar is het goed voor? 

Naast het potje propolis koninginnengelei rauwe honing en het bijenbrood heb ik ook nog een propolis keelspray (6% propolis), propolis neusspray (5%), propolis in wateroplosbaar (10%) en tot slot een flesje propolis (20%). Al deze flesjes worden gezien als voedingssupplementen. Voedingssupplementen zijn producten in de vorm van pillen, poeders, druppels, capsules of drankjes en bedoeld als aanvulling op de dagelijkse voeding. Ze bevatten vitamines, mineralen of bioactieve stoffen. Terugkomend op propolis, want voor mij was dit extract nog geheel onbekend. Na grondig onderzoek verbaasde ik mij enorm over de gezondheidsvoordelen en deze wil ik ontzettend graag met jullie delen!

Propolis is een natuurlijk antibioticum voor bijen. Bijen gebruiken propolis om de gaatjes en spleetjes in hun bijenkorf dicht te maken. Dit natuurlijk product beschermt de honingbijen tegen ziekteverwekkers en zo houden zij hun bijenkorf dus virusvrij. Echter is dit product ook een wondermiddel voor de mens. Propolis biedt ons de volgende lijst aan gezondheidsvoordelen;

 • Stimuleert een natuurlijke en gezonde nachtrust
 • Houdt spieren en gewrichten soepel
 • Stimuleert de stofwisseling en zorgt hiermee voor een goedlopende darmwerking
 • Helpt tegen hooikoorts
 • Biedt een verzachtende invloed op de luchtwegen 
 • Ondersteunt het herstel van een rode en gevoelige huid
 • Beschermt tegen wratten en kalknagels
 • Verbetert de conditie van tandvlees en mondholte en kan helpen bij een slechte adem
 • Bevordert de genezing van wonden
De verschillende vormen waarin Ben & You Propolis aanbiedt

Het lijkt bijna onmogelijk dat propolis kan worden toegepast bij zo’n veelheid van aandoeningen. Artsen zijn daarom lang wantrouwig geweest tegenover de werking van propolis. Echter is er de laatste jaren veel onderzoek geweest naar propolis en de resultaten zijn verbluffend. Propolis werkt bij ziekten die niks met elkaar te maken hebben, omdat propolis een grote gevarieerdheid aan actieve stoffen bezit. 

Propolis, bijenbrood en koninginnengelei… Allen zijn natuurlijke producten die perfect zijn als toevoeging op onze dagelijkse voedselinname. Deze producten bieden aanzienlijke gezondheidsvoordelen op. Ik ben overtuigd van de werking en raad de producten van Bee & You absoluut aan. 

Geen reactie's

Geef een reactie