MIJN 5 FAVORIETE PODCASTS - Happy days with Noa
389
post-template-default,single,single-post,postid-389,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1400,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode_disabled_responsive_button_padding_change,qode-theme-ver-21.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive,elementor-default

MIJN 5 FAVORIETE PODCASTS

Als we naar de letterlijke betekenis van het woord ‘podcast’ gaan kijken, dan is een podcast een audiouitzending waarbij het geluidsbestand op aanvraag wordt aangeboden door middel van webfeeds. Na de introductie van de draagbare mp3-spelers, werd de podcast al snel populair. De term podcast is dan ook een samentrekking van het woord Ipod en broadcast (het Engelse woord voor ‘uitzenden).

Podcasts zijn op allerlei verschillende mediakanalen te beluisteren. Zelf maak ik voornamelijk gebruik van Spotify, maar mediakanalen als YouTube, VPRO, NPO, Radio 1 en sound Cloud bieden ook vele podcasts aan. 

In de populariteit van podcasts, zie ik soms door de bomen het bos niet meer, want wat is nou een leuke en leerzame podcast? Voordat ik jullie vertel wat mijn favoriete podcasts zijn, maak ik wel alvast de kanttekening dat dit heel persoonlijk is. Sommige mensen vinden het fijn om daadwerkelijk iets informatiefs te leren en anderen vinden het fijn om gewoon lekker te ontspannen tijdens het luisteren. De podcasts die ik hieronder zal vermelden bevatten naar mijn idee beide aspecten. Heel veel luisterplezier en laat vooral weten wat jij leuke en leerzame podcasts vindt!

1. EFFE RELATIVEREN de podcast – Kaj Gorgels

De naam zegt het al; effe relativeren, in deze serie interviewt Kaj Gorgels BN’ers en praat hij met hen over onderwerpen die aansluiten bij hun vakgebied en ervaringen. We kennen Kaj natuurlijk als de man met de grappige filmpjes op zijn Instagram. Echter schuilt er veel meer achter deze Rotterdamse lolbroek en blijkt hij een zeer diepgaande, geïnteresseerde en slimme jongen te zijn. De podcasts van Kaj Gorgels zijn heel ontspannend om te luisteren en ik vind het leuk dat ik zijn gasten uit de serie beter leer kennen. Het leuke aan de podcasts vind ik dat ze geen vaste thema’s, restricties of opbouw bevatten. Het is gewoon even een uurtje heerlijk relativeren en kletsen, met hier en daar een grapje zoals we van Kaj gewend zijn!

2. De Monica Geuze Fanpodcast – Doortje Smithuijsen & Lena Bril 

Deze ontspannende podcast draait niet specifiek om het leven van Monica Geuze, het is daarom ook niet erg als je Monica Geuze niet volgt op haar YouTube of Instagramkanaal. De makers Doortje en Lena gebruiken Monica Geuze als hun grote inspiratiebron voor deze podcastserie. Volgens hen weet Monica waar het leven echt om draait en heeft zij schijt aan de mening van anderen. De Monica Geuze Fanpodcast biedt steun voor iedereen die wel eens het gevoel heeft niet te voldoen aan normen en standaarden. Onderwerpen als; eetstoornissen, zelfliefde, kinderwens, eigen baas zijn, relaties, seks etc. worden besproken. Het is de missie van Doortje en Lena om jonge vrouwen op een humoristische en relativerende manier steun te bieden in deze prestatiemaatschappij. 

3. Leven Zonder Stress – Patrick Kicken

Deze informatieve podcast bespreekt allerlei alledaagse onderwerpen als; stress, geluk, seksualiteit, burn-out, depressie, angst, liefde etc. Daarnaast bespreekt Patrick Kicken met zijn gasten ook onderwerpen die voor sommige mensen wat minder toegankelijk zijn en daardoor heel leerzaam kunnen zijn. Onderwerpen als bewustzijn, boeddhisme, zen, yoga en mindfulness brengt hij met zijn gasten aan het licht. De podcasts duren gemiddeld tussen de 50 en 115 minuten. Elke week komt er een nieuwe ontspannende, inspirerende en informerende podcast online. Luister elke week naar Leven Zonder Stress de podcast, om jouw momentje van stress-ontlading te kunnen ervaren en een portie geluk terug te ontvangen. 

4. Man man man, de podcast – Bas Louissen, Chris, Bergströmer en Domien Verschuren 

Ondanks dat mijn blog hoogstwaarschijnlijk vooral vrouwelijke lezers zal aantrekken, heb ik ook een podcast uitgelicht voor mijn mannelijke lezers. Alhoewel, ik luister deze podcast ook geregeld, dus in principe kan iedereen naar deze heerlijke, ontspannende podcast luisteren. In de podcastserie Man, man, man, zoeken Bas Louissen, Chris, Bergströmer en Domien Verschuren uit hoe mannelijk ze nou eigenlijk zijn. Iedere twee weken verschijnt er een podcast van deze 3 mannen, waarbij onderwerpen als; schaamte, reizen, online, klussen, trouwen, openbaar vervoer etc. aan het bod komen. Zoals je al ziet, de onderwerpen zijn zeer uiteenlopend en dat maakt deze podcastserie juist zo leuk en gevarieerd. Ik vind het persoonlijk als meisje heel leuk om te horen hoe jongens ergens over denken, omdat ik nog steeds het gevoel heb dat ik niet snap hoe het ‘mannelijke’ brein werkt….

5. OP ZOEK – Marijke Dijkstra & Naomi van Ree

In de podcastserie OP ZOEK nemen deze twee vlotte dames je mee in hun zoektocht naar antwoord op levensvragen. Zij interviewen experts over vernieuwende en eeuwenoude zienswijzen en hopen hiermee antwoord te krijgen op het antwoord hoe je gezond en gelukkig kan zijn. Marijke en Naomi bespreken onderwerpen als; reiki, vorige levens, hypnose en nog veel andere onderwerpen waar je stiekem meer over wilt weten maar niet met iedereen over durft te praten. De podcasts duren gemiddeld allemaal een uur. Ik vind dit persoonlijk een hele gave en inspirerende podcastserie, mede ook omdat deze onderwerpen aansluiten bij mijn interessegebieden. Verder focust deze podcast zich voornamelijk ook op geluk en gezondheid, twee doelen die ook bij jullie als lezer wil vergroten. Ik ben deze podcastserie onlangs tegengekomen en deze serie kan ik iedereen zeker aanraden!

Een laatste tip van mij: wist je dat Spotify ook een kopje ‘podcasts’ aanbiedt na het kopje ‘genre en stemmingen’ (in de categorie bladeren). Hoogstwaarschijnlijk wisten jullie dit al… Ik kwam hier laatst pas achter, dus voor mij was dit een hele ontdekking.

Ik wens jullie heel veel luisterplezier, laat vooral weten wat jij van de podcasts vond en/of je zelf nog ontspannende en inspirerende podcasts weet.

-XXX-

Geen reactie's

Geef een reactie