Makkelijke en gezonde huisgemaakte granola - Happy days with Noa
469
post-template-default,single,single-post,postid-469,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1400,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode_disabled_responsive_button_padding_change,qode-theme-ver-21.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive,elementor-default

Makkelijke en gezonde huisgemaakte granola

Voor een schaaltje yoghurt met huisgemaakte granola en wat fruit kan je mij oprecht midden in de nacht wakker maken. Je ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, het zorgt ervoor dat je lichaam wordt geactiveerd en wordt klaargestoomd voor weer een dag vol activiteiten. Ik ben persoonlijk echt een ochtendmens, ik geniet iedere dag weer enorm van mijn ontbijt en heb er geen moeite mee om een hap door mijn keel te krijgen ’s ochtends vroeg. Of je nou wel of geen moeilijke eter bent in de ochtend…. Als je ontbijt, is het wel fijn als hetgeen wat je dan eet ontzettend lekker, voedzaam en gezond is. Goed nieuws……

Dit recept voor huisgemaakte granola is lekker, voedzaam en gezond. Trek dus gauw je oude schort uit de kast, zet de oven aan en bereid deze overheerlijke granola.

Ingrediënten voor een goedgevulde pot huisgemaakte granola

  • 300 gram havermout
  • 200 gram gemengde ongezouten noten (walnoten, amandelen en pecannoten hebben mijn voorkeur)
  • 50 gram pompoenpitten
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 1 eetlepel cacoanibs 
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 theelepels koekkruiden
  • 5 eetlepels biologische honing
  • 2 eetlepels bijenbrood
  • 3 eetlepels zonnebloemolie (flinke scheut)

Bereiding – so easy and quick

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Heel, heel, heel erg simpel; doe alle ingrediënten samen in een kom en roer het geheel goed door elkaar heen. 
  3. Stort het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Bak de granola vervolgens 15-20 minuten op 180 graden, schep de granola halverwege even om zodat alles even mooi goudbruin wordt.
  5. Laat de granola goed afkoelen voordat je het in een pot doet. 

Ik heb nu een variant gemaakt waaraan ik cacoanibs en bijenbrood heb toegevoegd, natuurlijk kan je deze weglaten. Net als veel van mijn andere recepten kan je ook bij deze weer goed variëren en het recept volledig naar jouw eigen wensen invullen. Zo kan je noten kiezen die jij lekker vindt, je kan meer honing toevoegen als je de granola zoeter wilt of je kan meer zaden toevoegen voor een extra verzadigd gevoel. Ik wens je heel veel succes en plezier met het maken van deze eenvoudige huisgemaakte granola. Make it yours!

PS: geïnteresseerd in de bijzondere werking van bijenbrood? Check dan mijn vorige post en kom erachter! 

-XXX-

Geen reactie's

Geef een reactie