Ochtend routine - Happy days with Noa
61
post-template-default,single,single-post,postid-61,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1400,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode_disabled_responsive_button_padding_change,qode-theme-ver-21.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-154,elementor-page elementor-page-61

Ochtend routine

Als ik het kan, dan kan jij het zeker ook. Met deze tips hoop ik je toch een stapje dichter op weg te helpen richting die goede kickstart van je dag.

Het begint allemaal bij je wekker. De wekker zit standaard ingebouwd in elke smartphone tegenwoordig, niks mis met het gebruik hiervan. Deze app is eenvoudig te gebruiken en wordt steeds geavanceerder. Het geheimpje zit hem echter in het alarm dat jou wakker schudt. Zorg ervoor dat je een alarm instelt wat zich langzaam opbouwt naar een hoger volume, zo zal je namelijk rustiger wakker worden. Er zijn ook ontzettend veel wekkers verkrijgbaar als app. Een van mijn favoriete wekkers is: Sleep Cycle – Sleep Better. Deze app kan je helpen om in slaap te vallen, meet je slaapritme, biedt een alarm aangepast op jouw voorkeuren en meet hoe vaak je snurkt. Leuk voor degene onder ons, die toch iets bewuster bezig willen zijn met hun slaapcyclus.

Als ik eenmaal wakker ben open ik de app WHM (Wim Hof Method), dit is een app die o.a. ademhalingstechnieken traint. Het is de bedoeling dat je 30 keer heel diep in- en uitademt. Bewezen is, dat dit je afweersysteem verbetert en je ondersteunt in het goed beginnen van je dag. Deze methode moet worden toegepast op een lege maag, daarom doe ik hem direct als ik wakker word.

Vervolgens stap ik direct uit bed en doe ik al mijn ramen open, zodat er frisse lucht mijn kamer binnendringt. Ik probeer voor die tijd dan ook mijn telefoon nog niet gecheckt te hebben. Als ik dit wel doe blijf ik ten eerste veel te lang in bed leggen en ten tweede word ik dan met zoveel nieuwe informatie overspoeld terwijl ik nog maar net wakker ben en mijn hersenen nog rustig wakker moeten worden. Ik ben er ook van overtuigd dat, wanneer je één bent met jezelf in de ochtend, je je dag meer gebalanceerd en gelukkiger begint.

Dan is het tijd om mezelf lekker klaar te maken, maar niet voordat…..

Ik onder een ijskoude douche ben gestapt, ja je hoort het goed: ‘een ijskoude douche.’ Ik weet het, het klinkt verschrikkelijk, maar geloof me na een paar keer kan je niet meer zonder. De ijskoude douche is ook onderdeel van de ‘Wim Hof Methode’ en ook dit is een enorme boost voor je afweersysteem. Ook een bijkomend voordeeltje: je bent gelijk wakker, ook fijn voor de mensen onder ons die een hekel hebben aan de ochtend. In deze blogpost vind je de volledige uitleg over de Wim-Hof-Methode en de bijkomende voordelen. 

Verder probeer ik verzorgd voor de dag te komen, want als ik mezelf mooi vind ervaar ik de gehele dag ook een gelukkiger gevoel. Ook kan je pas van de dag en van anderen houden als je van jezelf houdt. Hoe jij je mooi en fijn voelt is natuurlijk voor iedereen anders. Voor mij werkt het als ik make-up op heb, schone haren heb en kleding draag waarin ik mij comfortabel voel.

Na me volledig te hebben klaargemaakt, maak ik mijn bed op, pak ik mijn tas in en zorg ik dat ik mijn kamer netjes achterlaat. Tuurlijk, het lukt niet altijd….. Maar geloof me, er is niks fijner dan binnenkomen in een opgeruimde kamer na een drukke en vermoeiende dag. Voordat ik mijn kamer verlaat schrijf ik 5 dingen in mijn geluksboekje op waar ik dankbaar voor ben. Dat kunnen echt de kleinste dingen zijn, bijvoorbeeld: de geurkaarsjes op mijn bureau, mijn nieuwe sportschoenen of het feit dat ik een grote teen heb (anders zou ik namelijk omvallen ;)).

Tot slot, mijn favoriete deel: het ontbijt! Want man, man, man wat heb ik veel trek in de ochtend. Wat je ontbijt verschilt enorm per persoon, de ene heeft veel trek, de ander krijgt geen hap door zijn keel. Echter raad ik iedereen aan om de tijd te nemen om te ontbijten. Het ontbijt is namelijk de belangrijkste maaltijd van de dag, je moet je lichaam namelijk opstarten en dat kan alleen als er benzine in die motor zit! Je kan alleen presteren met brandstof, dus hup haal die blender tevoorschijn en maak bijvoorbeeld een heerlijke smoothie voor jezelf klaar. Snel, eenvoudig en voedzaam en ook een goede oplossing voor degene die geen hap wegkrijgen.

1 Reactie
  • menno
    Geplaatst op 12:34h, 11 juni Beantwoorden

    Vergelijkbare opstart Noa, maar bij het lezen dacht ik toch pas dat ik dit maar is ga delen met mijn dochter. Die koude douche wordt lastig 🙂

Geef een reactie